Bladmuziek / Arrangement Bakerstreet van Gerry Raferty

“Baker Street” is een iconisch nummer dat werd uitgebracht door de Schotse singer-songwriter Gerry Rafferty in 1978. Het nummer is afkomstig van zijn album “City to City” en groeide al snel uit tot een wereldwijde hit.

Een van de meest opvallende aspecten van “Baker Street” is het karakteristieke saxofoonriffje dat door het hele nummer te horen is. Het werd gespeeld door de getalenteerde saxofonist Raphael Ravenscroft en is een van de meest herkenbare saxofoonmelodieĂ«n uit de popmuziekgeschiedenis geworden.

Het nummer werd een enorme hit en bereikte de top 10 van de hitlijsten in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Het blijft een tijdloos nummer dat nog steeds regelmatig op de radio te horen is en geliefd is bij fans over de hele wereld.

Helaas is Gerry Rafferty in 2011 overleden, maar zijn muziek, waaronder “Baker Street”, blijft voortleven als een belangrijk onderdeel van de popmuziekcultuur. Het nummer is een klassieker geworden en wordt nog steeds geprezen om zijn sterke melodie, pakkende tekst en memorabele saxofoonriff.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd.  

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum.