Bladmuziek / Arrangement Tragedy en You should be dancing van The Bee Gees

The Bee Gees was een Brits-Australische band die wereldwijde roem en succes behaalde. De groep werd opgericht in 1958 en bestond uit drie broers: Barry, Robin en Maurice Gibb. Ze begonnen hun carrière in Australië voordat ze in de jaren 60 naar Engeland verhuisden.

De muziekstijl van The Bee Gees evolueerde door de jaren heen, maar ze zijn vooral bekend om hun disco-periode in de late jaren 70. Hun muziek werd gekenmerkt door strakke harmonieën, pakkende melodieën en Barry Gibb’s kenmerkende falsetto-zang. Enkele van hun grootste hits uit die periode zijn “Tragedy” en You should be dancing. Deze nummers zijn iconisch geworden en worden vaak geassocieerd met het discotijdperk. Hun muziek combineerde vaak elementen van pop, rock en soul.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd.  

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum.