Bladmuziek / Arrangement België van het Goede Doel

“België” is een bekend nummer van de Belgische popgroep Het Goede Doel. Het werd oorspronkelijk uitgebracht in 1982 en groeide al snel uit tot een van hun meest iconische hits. Het nummer is geschreven door Henk Temming en Henk Westbroek, de twee belangrijkste leden van de band.

De muzikale stijl van “België” kan worden omschreven als new wave/pop. Het nummer heeft een aanstekelijk refrein en een energieke melodie die perfect past bij de emoties die in de tekst worden uitgedrukt. Het werd al snel een grote hit in Nederland en België en wordt nog steeds regelmatig gedraaid op de radio.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd.  

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum.