Bladmuziek / Arrangement Boney-M (medley brown girl in the ring, rasputin, rivers of babylon)

Boney M. is een muziekgroep uit de jaren 70 die bekend staat om hun aanstekelijke discosound en levendige podiumoptredens. De groep werd opgericht in 1975 in West-Duitsland en bestond uit vier leden: Bobby Farrell, Maizie Williams, Liz Mitchell en Marcia Barrett.

Boney M. brak internationaal door met hun debuutsingle “Daddy Cool” in 1976. Het nummer werd een enorme hit en bereikte de top van de hitlijsten in verschillende landen. Dit succes werd gevolgd door andere populaire singles zoals Brown girl in the ring”, “Rivers of Babylon” en “Rasputin”. Deze nummers werden gekenmerkt door aanstekelijke ritmes, opzwepende refreinen en de kenmerkende stemmen van de groepsleden.

De muziek van Boney M. was sterk beïnvloed door disco, maar ze combineerden het met elementen van reggae, funk en popmuziek. Hun nummers waren vaak energiek en dansbaar, en ze werden al snel bekend om hun levendige optredens en choreografieën. Boney M. was niet alleen populair in Europa, maar genoot ook van succes in andere delen van de wereld, zoals Australië, Canada en Zuid-Amerika.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd.  

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum.