Bladmuziek / Arrangement Bailamos Enrique Iglesias

“Bailamos” is een nummer van de Spaanse zanger Enrique Iglesias, uitgebracht in 1999. Het was een enorm succes en betekende een keerpunt in zijn carrière. Het nummer combineert Latin-pop met invloeden van dance en is geschreven in zowel het Engels als het Spaans.

“Bailamos” werd oorspronkelijk uitgebracht als de soundtrack voor de film “Wild Wild West” met Will Smith. Het nummer werd zo populair dat het later ook werd opgenomen op het album “Enrique” van Iglesias. Het behaalde wereldwijd hoge posities in de hitlijsten en bereikte de nummer één positie in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Naast het commerciële succes heeft “Bailamos” Enrique Iglesias geholpen om internationale bekendheid te vergaren en zijn positie als een van de populairste Latijns-Amerikaanse artiesten van zijn tijd te versterken. Het nummer heeft de weg geëffend voor zijn latere hits zoals “Hero”, “Escape” en “Tonight (I’m Lovin’ You)”.

Al met al is “Bailamos” een iconisch nummer dat de muziekcarrière van Enrique Iglesias heeft beïnvloed en nog steeds wordt beschouwd als een klassieker in het genre van de Latin-popmuziek.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd.  

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum.