Bladmuziek / Arrangement Born to handjive (Grease)

“Born to Hand Jive” is een opzwepend nummer uit de musical en film “Grease” uit 1978. Het nummer werd geschreven door Jim Jacobs en Warren Casey. Het wordt uitgevoerd tijdens het dansfeest in de fictieve Rydell High School.

In “Grease” vertelt het nummer het verhaal van een populaire dansstijl genaamd “hand jive”. Het hand jive-dansje is een snelle en ritmische beweging van handen en armen die populair was in de jaren 50. Het lied roept op tot de vreugde en opwinding van deze dansstijl, waarbij de tekst de danspassen en de energieke sfeer van het dansfeest beschrijft.

“Born to Hand Jive” is een van de bekendste nummers uit “Grease” en is uitgegroeid tot een populaire danshit. Het nummer belichaamt de nostalgische sfeer van de jaren 50 en draagt bij aan de algehele charme van de musical. Het blijft een favoriet onder fans van “Grease” en wordt vaak gebruikt in optredens en hommages aan de film.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd.  

Bekijk hier eenĀ voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum.