Bladmuziek/arrangement Brand (of Fire)

“Fire” is een energiek en dansbaar nummer van de Amerikaanse pop- en R&B-groep The Pointer Sisters. Het nummer werd uitgebracht in 1978 en is geschreven door Bruce Springsteen. Het heeft een opvallende mix van funk, soul en pop, en wordt gekenmerkt door krachtige zang van de Pointer Sisters.

De tekst van “Fire” draait om verlangen en passie. Het nummer bevat opzwepende ritmes, funky gitaarlijnen en krachtige koperblazers, waardoor het een typisch voorbeeld is van de disco- en funkinvloeden uit de late jaren 70. “Fire” werd een grote hit voor The Pointer Sisters en is sindsdien een klassieker geworden, vaak geassocieerd met de bruisende muziekscene van die tijd.

Het werd ook bekend in de uitvoering “Brand!” van Sylvia Millecam.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum.