Bladmuziek / Arrangement van Tragedy & You should be dancing van The Bee Gees

The Bee Gees was een invloedrijke pop- en disco-popgroep die werd opgericht in 1958. De naam “Bee Gees” is een afkorting van “Brothers Gibb”, aangezien de band bestond uit drie broers: Barry, Robin en Maurice Gibb.

“Tragedy” is een nummer van The Bee Gees, uitgebracht in 1979 op hun album “Spirits Having Flown”. Het is een uptempo disco-nummer dat opvalt door zijn energieke ritmes, krachtige harmonieën en opvallende falsetto-vocalen van de broers Gibb.

“You Should Be Dancing” is een funky en dansbaar nummer van The Bee Gees, uitgebracht in 1976 op hun album “Children of the World”. Het is een disco-anthem dat opvalt door zijn aanstekelijke ritmes, opzwepende melodieën en de kenmerkende falsetto-vocalen van de broers Gibb.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.