Bladmuziek/Arrangement van Easy lover & Something happened on the way to heaven (Phil Collins)

“Easy Lover” is een nummer dat werd uitgebracht in 1984 en is een samenwerking tussen Phil Collins, de Britse zanger en drummer, en Philip Bailey, de zanger van Earth, Wind & Fire. Het nummer verscheen op Collins’ album “Chinese Wall”, waarvoor Bailey als gastzanger bijdroeg. “Easy Lover” is een uptempo poprocknummer met een krachtig en energiek geluid. Het opvallende kenmerk van het nummer is het dynamische samenspel tussen de vocale prestaties van Phil Collins en Philip Bailey. Het nummer behandelt thema’s van verleiding en de moeilijkheden van een relatie met een aantrekkelijke, maar moeilijke minnaar.

“Something Happened on the Way to Heaven” is een nummer van Phil Collins dat werd uitgebracht in 1989 op zijn album “…But Seriously”. Het is een krachtige ballad die zowel in tekst als muziek emotie en diepgang uitdrukt. Muzikaal gezien heeft het nummer een sterke melodie, ondersteund door de karakteristieke stem van Phil Collins en zijn kenmerkende drumgeluid. Het bevat ook emotionele instrumentatie, zoals krachtige gitaarakkoorden en harmonieuze achtergrondzang. “Something Happened on the Way to Heaven” werd een hit en blijft een van de bekende nummers uit het repertoire van Phil Collins.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.