bladmuziek/arrangement van ‘What a feeling’ uit de film Flashdance

“What a Feeling” is een iconisch nummer dat werd uitgevoerd door Irene Cara en is bekend geworden als de themasong van de film “Flashdance” uit 1983. Het nummer is geschreven door Giorgio Moroder, Keith Forsey, en Irene Cara zelf. Irene Cara speelde ook de hoofdrol in de film als de ambitieuze danseres Alex Owens.

“What a Feeling” is een opzwepend en opbeurend nummer met een sterke elektronische beat, synthesizers en Cara’s krachtige zang. De tekst van het nummer gaat over het najagen van dromen, het overwinnen van obstakels en het bereiken van succes. Het refrein, waarin Cara zingt “What a feeling, bein’s believin'”, benadrukt de kracht van geloof in jezelf en de vreugde van het verwezenlijken van je doelen.

Het nummer werd een enorme hit en won zelfs de Academy Award voor Beste Originele Nummer in 1984. Het is een van de meest herkenbare en geliefde nummers uit de jaren 80 en wordt vaak geassocieerd met de dansscènes en het empowermentthema van de film “Flashdance”.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.