Bladmuziek Gimme some lovin’ van The Blues Brothers

“Gimme Some Lovin'” is een rhythm-and-bluesnummer dat oorspronkelijk werd geschreven door Steve Winwood, Spencer Davis, en Muff Winwood. Het werd voor het eerst uitgebracht door The Spencer Davis Group in 1966. De versie van “Gimme Some Lovin'” die vaak wordt geassocieerd met The Blues Brothers komt echter uit de film “The Blues Brothers” uit 1980.

In de context van The Blues Brothers wordt “Gimme Some Lovin'” uitgevoerd door Jake en Elwood Blues, gespeeld door John Belushi en Dan Aykroyd. De Blues Brothers-versie staat bekend om zijn opzwepende en energieke karakter, met krachtige blazers, een soulvolle zang en een aanstekelijk ritme. Het nummer wordt opgevoerd als een dynamische en memorabele scène in de film, waarbij de Blues Brothers een chaotische optreden neerzetten.

“Gimme Some Lovin'” is een tijdloos nummer en de interpretatie van The Blues Brothers heeft het nieuw leven ingeblazen en bijgedragen aan de populariteit ervan. Het blijft een kenmerkend nummer in zowel de oorspronkelijke versie van The Spencer Davis Group als de energieke cover van The Blues Brothers.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.