Bladmuziek Grease

“Grease” is een lied dat oorspronkelijk werd geschreven door Barry Gibb en uitgevoerd door Frankie Valli. Het werd gebruikt als titelnummer voor de film “Grease” uit 1978, waarin John Travolta en Olivia Newton-John de hoofdrollen speelden als Danny Zuko en Sandy Olsson.

Het nummer “Grease” heeft een levendige en opzwepende rock-‘n-rollstijl, die typerend is voor de jaren 50, de tijd waarin de film zich afspeelt. Het vertelt het verhaal van de romantische relatie tussen Danny en Sandy, terwijl ze hun zomerliefde herbeleven op de middelbare school.

Het refrein van het nummer bevat de kenmerkende tekst “Grease is the word,” waarmee wordt verwezen naar de centrale rol die “grease” (vette haren en rock-‘n-roll-cultuur) speelt in de film. “Grease” werd een enorme hit en blijft een van de meest iconische nummers uit de soundtrack van de gelijknamige film. Het heeft een blijvende plaats in de populaire cultuur verworven en wordt nog steeds vaak geassocieerd met de energieke en nostalgische sfeer van de jaren 50.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier eenĀ voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.