Bladmuziek van Wind of change van the scorpions

“Wind of Change” is een iconisch rocknummer van de Duitse rockband Scorpions. Het nummer werd uitgebracht in 1990 en is een ballade die werd geassocieerd met de politieke veranderingen die plaatsvonden in Oost-Europa, met name de val van de Berlijnse Muur en het einde van de Koude Oorlog. De tekst reflecteert op hoop, verandering en een nieuw begin.

“Wind of Change” werd een wereldwijde hit en staat bekend om zijn herkenbare fluitintro. Het nummer wordt beschouwd als een van de meest herkenbare ballads en wordt vaak geassocieerd met historische gebeurtenissen die zich afspeelden in de late jaren 1980 en vroege jaren 1990. Het is een van de bekendste en meest succesvolle nummers van Scorpions.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.