Bladmuziek / Arrangement van Living in America van James Brown

“Living in America” is een nummer van de legendarische Amerikaanse zanger James Brown. Het werd uitgebracht in 1985 en diende als het titelnummer voor de soundtrack van de film “Rocky IV”. Het lied staat bekend om zijn opzwepende en energieke karakter, dat typerend is voor de funk- en soulstijl van James Brown.

Het nummer werd wereldwijd een hit en won zelfs een Grammy Award in 1987 voor “Best R&B Vocal Performance, Male”. “Living in America” wordt vaak geassocieerd met James Brown’s dynamische podiumoptredens en is een van zijn bekendste nummers. Het wordt ook vaak gebruikt in films, televisieshows en sportevenementen vanwege zijn opzwepende karakter en positieve boodschap over het leven in Amerika.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.