Bladmuziek / Arrangement Sofia (Alvaro Soler) (El Mismo Sol)

“El Mismo Sol” is een lied van de Spaanse zanger Alvaro Soler. Het werd uitgebracht in 2015 als single van zijn debuutalbum met dezelfde naam. Het nummer is ook bekend onder de titel “Sofia” vanwege de veelvuldige verwijzing naar deze naam in de tekst.

“El Mismo Sol” heeft een zomerse en aanstekelijke sfeer, met Latijns-Amerikaanse ritmes en invloeden van popmuziek. Het nummer bevat zowel Spaanse als Engelse teksten en vertelt het verhaal van een jongen die verliefd wordt op een meisje genaamd Sofia. De teksten zijn licht, vrolijk en dansbaar, en het nummer heeft een kenmerkende melodie die gemakkelijk in het gehoor ligt.

Het lied werd een internationaal succes en bereikte hoge posities in de hitlijsten in verschillende landen. De combinatie van Alvaro Soler’s stem, de zomerse sfeer en de pakkende melodie droegen bij aan de populariteit van het nummer. “El Mismo Sol” of “Sofia” wordt vaak geassocieerd met zonnige dagen en heeft een blijvende plaats gevonden in het genre van vrolijke popmuziek.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.