Bladmuziek / Arrangement Suzanne (VOF de Kunst)

“Suzanne” is een Nederlandstalig nummer van de Nederlandse band VOF de Kunst. Het werd oorspronkelijk geschreven en opgenomen door Leonard Cohen, maar de Nederlandse band VOF de Kunst bracht in 1983 een Nederlandstalige versie van het nummer uit.

Het nummer “Suzanne” vertelt het verhaal van een vrouw genaamd Suzanne. De tekst beschrijft beelden van de stad en benadrukt de aantrekkelijkheid en mystiek van Suzanne. Het nummer heeft een poëtische en contemplatieve sfeer die typerend is voor Leonard Cohen’s songwriting.

VOF de Kunst’s Nederlandstalige versie van “Suzanne” behaalde aanzienlijk succes in Nederland en andere Nederlandstalige regio’s. Het werd een van de bekendste nummers van de band en heeft een eigen plaats in de Nederlandse muziekgeschiedenis verworven. VOF de Kunst gaf het nummer een nieuwe draai door het naar het Nederlands te vertalen en behield tegelijkertijd de essentie van het origineel.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.