bladmuziek Gabriella’s Song (as it is in heaven)

“Gabriella’s Song” is een lied dat oorspronkelijk verscheen in de Zweedse film “As It Is in Heaven” (Så som i himmelen) uit 2004. Het lied werd geschreven door de Zweedse componist Stefan Nilsson, met tekst van de Zweedse schrijver Kay Pollak, die tevens de regisseur van de film was.

Het lied wordt gezongen door de hoofdrolspeelster, Gabriella, gespeeld door actrice Frida Hallgren. Gabriella is een getalenteerde zangeres die haar passie voor muziek jarenlang heeft onderdrukt. In de film wordt ze overgehaald om lid te worden van een plaatselijk kerkkoor in haar geboortedorp. Terwijl het koor samen zingt, wordt Gabriella aangemoedigd om haar ware stem en emoties te laten horen.

De tekst van “Gabriella’s Song” is zowel krachtig als ontroerend. Het lied gaat over het verlangen om gehoord te worden en de angst om jezelf te laten zien aan de wereld. Gabriella zingt over haar innerlijke stem die langzaam sterft door het verzwijgen van haar ware gevoelens. Maar uiteindelijk realiseert ze zich dat ze haar eigen pad moet volgen en haar stem moet laten horen, ongeacht de reacties van anderen.

Het lied werd een groot succes in Zweden en kreeg ook internationale bekendheid. Het won verschillende prijzen, waaronder de Swedish Guldbagge Award voor Beste Originele Lied. De melodie en de tekst hebben mensen over de hele wereld geraakt vanwege de universele boodschap van zelfexpressie en het volgen van je passie.

“Gabriella’s Song” is een krachtig voorbeeld van hoe muziek emoties kan overbrengen en mensen kan inspireren om hun ware zelf te uiten. Het blijft een geliefd nummer dat herinneringen oproept aan de film en de boodschap die het uitdraagt.

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.