Bladmuziek/Arrangement – You’re such a good-looking woman (Joe Dolan)

You’re Such a Good-Looking Woman” is een populaire single uitgebracht door de Ierse zanger Joe Dolan in 1970. Het nummer werd een grote hit en behaalde de top van de hitlijsten in Ierland en verschillende andere landen. Het is een van de bekendste nummers van Joe Dolan en heeft sindsdien een blijvende populariteit behouden.

Het lied is geschreven door de Amerikaanse songwriter Ben Findon en de Britse songwriter Mike Myers. Het heeft een vrolijk en opgewekt geluid, typisch voor de muziekstijl uit de jaren 70. Het nummer vertelt het verhaal van een man die verliefd wordt op een vrouw en haar schoonheid prijst. Hij beschrijft haar als een “good-looking woman” en uit zijn bewondering voor haar uiterlijk.

Joe Dolan’s interpretatie van het nummer was energiek en gepassioneerd, en zijn kenmerkende stemgeluid voegde een speciale charme toe aan de uitvoering. Hij was een van de populairste Ierse zangers in de jaren 60 en 70 en had veel succes met verschillende hits in Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

“You’re Such a Good-Looking Woman” is een tijdloos nummer geworden en wordt nog steeds gedraaid op radiostations en gewaardeerd door fans over de hele wereld. Het weerspiegelt de romantische en positieve sfeer van die tijd en blijft een herkenbaar deel van Joe Dolan’s muzikale nalatenschap.


Bekijk hier een voorbeeldpartij
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Klik hier om de bladmuziek van You’re such a goodlooking woman van Joe Dolan te bestellen.

Bladmuziek
Arrangement
Joe Dolan
You’re such a goodlooking woman