Bladmuziek In the stone – Earth wind & fire

In the stone is een supervet nummer van Earth Wind & Fire, alleen voor de betere kapellen (want redelijk pittig!)

“In the Stone” is een nummer van de Amerikaanse band Earth, Wind & Fire. Het werd uitgebracht in 1979 als onderdeel van hun album “I Am”. Earth, Wind & Fire staat bekend om hun unieke mix van verschillende muziekstijlen, waaronder funk, soul, disco en R&B.

“In the Stone” is een energiek en vrolijk nummer met een aanstekelijk ritme en krachtige blazersarrangementen. Het begint met een opzwepende intro en gaat vervolgens over in een levendige mix van instrumentale en vocale harmonieën. Het nummer is geschreven door Al McKay, Maurice White en David Foster, en de krachtige leadzang wordt verzorgd door Philip Bailey.

Het nummer “In the Stone” was een succes voor Earth, Wind & Fire en behaalde hoge posities in de hitlijsten, waaronder de Billboard Hot 100. Het wordt vaak beschouwd als een van hun meest opbeurende en dansbare nummers. Earth, Wind & Fire heeft gedurende hun carrière talloze hits geproduceerd en wordt erkend als een van de meest invloedrijke en innovatieve bands in de popmuziekgeschiedenis.

Bekijk hier een voorbeeldpartij
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum 

Bladmuziek
Arrangement
Earth wind and fire
In the stone