Bladmuziek/arrangement Oye Mi canto (Gloria Estefan)


Oye Mi Canto is een opzwepend latinnummer van de Cubaanse zangeres Gloria Estefan.

“Oye Mi Canto” is een bekend nummer van de Cubaans-Amerikaanse zangeres Gloria Estefan. Het nummer werd oorspronkelijk uitgebracht in 1989 als onderdeel van haar album “Cuts Both Ways”. Het is een opzwepend nummer dat zowel Engelse als Spaanse teksten combineert en invloeden uit Latin pop en salsa bevat.

“Oye Mi Canto” betekent letterlijk “Luister naar mijn lied” in het Spaans, en het nummer heeft een krachtige boodschap van trots en empowerment. Het is een viering van de Latijns-Amerikaanse cultuur en identiteit, en benadrukt het belang van eenheid en solidariteit.

Het nummer werd een grote hit en behaalde hoge posities in de hitlijsten, zowel in de Verenigde Staten als in andere landen. Het succes van “Oye Mi Canto” droeg bij aan de internationale doorbraak van Gloria Estefan en haar impact op de Latin popmuziek.

Sinds de release van het nummer heeft Gloria Estefan een iconische status verworven binnen de muziekindustrie. Ze wordt beschouwd als een van de meest succesvolle Latijns-Amerikaanse artiesten aller tijden en heeft talloze prijzen en erkenningen ontvangen voor haar muzikale prestaties.

“Oye Mi Canto” blijft een geliefd nummer dat mensen over de hele wereld inspireert en verenigt. Het belichaamt de energieke en vrolijke stijl van Gloria Estefan en haar vermogen om bruggen te slaan tussen verschillende culturen door middel van muziek.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum (in de stijl van de oldenzaalse kopperblazers

Bladmuziek
Arrangement
Gloria Estefan
Oye Micanto