Bladmuziek/Arrangement September van Earth wind & fire


September is een van de bekendste hits van de soul & funkformatie Earth Wind & Fire. Lekker swingend uptempo nummer met lekkere signaaltjes in de trompetsectie.

“September” is een bekend nummer dat in 1978 werd uitgebracht door de Amerikaanse band Earth, Wind & Fire. Het nummer is geschreven door Maurice White, Al McKay en Allee Willis. Het staat bekend als een van de grootste hits van de band en is uitgegroeid tot een tijdloze klassieker.

“September” is een vrolijk en uptempo nummer dat een mix van verschillende muziekstijlen combineert, zoals funk, disco, R&B en pop. Het nummer heeft een aanstekelijk ritme, opzwepende blazerssectie en een opgewekte melodie. Het is moeilijk om stil te blijven zitten wanneer je dit nummer hoort.

“September” was een grote hit en bereikte hoge posities in de hitlijsten in verschillende landen. Het werd een van de meest iconische nummers van Earth, Wind & Fire en heeft sindsdien vele generaties fans aangetrokken. Het nummer wordt nog steeds vaak gedraaid op feesten, bruiloften en dansvloeren over de hele wereld.

Het succes van “September” heeft het nummer een blijvende invloed gegeven op de popcultuur. Het is gebruikt in talloze films, tv-shows en commercials, en wordt regelmatig gesampled en gecoverd door andere artiesten.

Al met al is “September” een tijdloos en opbeurend nummer dat de kenmerkende sound en energie van Earth, Wind & Fire belichaamt. Het blijft een favoriet onder muziekliefhebbers en heeft de tand des tijds doorstaan.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Vetpercentage: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum 

Bladmuziek
Arrangement
September
Earth wind and fire