Bladmuziek/Arrangement Fantasy van Earth, Wind & Fire

Fantasy is een superlekker disconummer van Earth Wind & Fire! Met een lekkere strakke groove in de bas en mooie melodie in saxen en trompetten.

“Fantasy” is een nummer van de Amerikaanse band Earth, Wind & Fire. Het werd uitgebracht in 1978 als onderdeel van hun album “All ’n All”. Het nummer is geschreven door Maurice White, Eddie del Barrio en Verdine White, en het is een van de meest iconische hits van de band.

“Fantasy” combineert elementen van funk, R&B, soul en disco en staat bekend om zijn energieke en opzwepende geluid. Het begint met een opvallende synthesizermelodie die al snel wordt gevolgd door ritmische gitaren, blazers en een aanstekelijke baslijn. De zang wordt verzorgd door Maurice White, Philip Bailey en de andere leden van Earth, Wind & Fire, en ze brengen de tekst vol overtuiging.

“Fantasy” werd een enorme hit voor Earth, Wind & Fire en bereikte de top 10 van de Billboard Hot 100 in de Verenigde Staten. Het nummer wordt vaak beschouwd als een van de grootste successen van de band en heeft in de loop der jaren een blijvende invloed gehad. Het is ook een favoriet gebleven bij fans van funk, soul en disco, en wordt regelmatig gedraaid op radiozenders over de hele wereld.

Met zijn aanstekelijke melodie, dansbare ritmes en inspirerende teksten blijft “Fantasy” een tijdloze klassieker en een herinnering aan de muzikale erfenis van Earth, Wind & Fire.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum 

Bladmuziek
Arrangement
Fantasy
Earth wind & fire