Bladmuziek/Arrangement Why tell me why (Anita Meijer)


Een van de grootste hits van Nederlandse bodem. Met een rustig intro daarna lekker uptempo!

“Why Tell Me Why” is een bekend nummer gezongen door Anita Meijer, een Nederlandse zangeres. Het nummer werd oorspronkelijk uitgebracht in 1981 en werd een grote hit in Nederland en andere Europese landen. Het werd geschreven door Piet Souer en Martin Duiser.

“Why Tell Me Why” is een uptempo popnummer met een aanstekelijk refrein en pakkende melodie. Anita Meijer’s uitvoering van het nummer is energiek en krachtig. Haar vocale bereik en expressieve stijl dragen bij aan de emotionele impact van het lied. Het nummer werd een van haar grootste hits en is een klassieker geworden in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

“Why Tell Me Why” heeft door de jaren heen verschillende generaties fans ge├»nspireerd en blijft populair in Nederland. Het wordt vaak nog steeds gedraaid op de radio en tijdens evenementen. Het nummer heeft bijgedragen aan het vestigen van Anita Meijer als een van de meest succesvolle Nederlandse zangeressen aller tijden.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.