Bladmuziek/Arrangement Don’t leave me this way van de commuards


Na een rustig begin (met trompetsolo) gaat dit lied over in een lekker uptempo nummer.


“Don’t Leave Me This Way” is een bekend nummer dat oorspronkelijk werd uitgebracht door Harold Melvin & the Blue Notes in 1975. Het werd later opnieuw opgenomen door de Amerikaanse zangeres Thelma Houston en de Britse band The Communards.

De versie van The Communards, die uitkwam in 1986, werd een grote hit en bereikte de top van de hitlijsten in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk. Het nummer is een energiek disco-dance-nummer met sterke vocals en een meeslepende melodie.

De versie van The Communards is bekend geworden vanwege de levendige disco-arrangementen en het vermogen om mensen op de dansvloer te krijgen. Het nummer heeft een tijdloze aantrekkingskracht behouden en wordt nog steeds regelmatig gedraaid op radiostations en wordt vaak opgenomen in compilaties van klassieke jaren 80-muziek.

“Don’t Leave Me This Way” is een iconisch nummer dat het talent van The Communards en de unieke stem van Jimmy Somerville heeft laten zien. Het blijft een herkenbaar en geliefd nummer in de popmuziekgeschiedenis.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum 

Bladmuziek
Arrangement
Commuards
Don’t leave me this way