Bladmuziek/Arrangement Does your mother know van Abba

Does your mother know is een heerlijk up-tempo nummer voor de legendarische groep Abba. Dit opzwepend arrangement begint met een stevig baslijntje. Daarna nemen de saxen en trompetten de melodie over met een stevig fundament in het zwaar koper.

Het nummer heeft een energieke en vrolijke sound, typerend voor ABBA’s kenmerkende popgeluid. Het valt op door de sterke aanwezigheid van rockinvloeden, met name in de gitaarriffs en het opzwepende ritme.

Met zijn catchy melodie, pakkende refrein en levendige uitvoering door de leden van ABBA, werd “Does Your Mother Know” al snel een hit. Het nummer bereikte de top 10 in verschillende landen en blijft tot op de dag van vandaag geliefd bij fans van ABBA en liefhebbers van popmuziek in het algemeen.

“Does Your Mother Know” is een levendig en vermakelijk nummer dat de muzikale veelzijdigheid van ABBA toont. Het laat zien hoe ze naast hun bekende ballades ook krachtige en dansbare nummers konden produceren. Het blijft een tijdloze klassieker die nog steeds mensen over de hele wereld laat meezingen en dansen.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum 

Bladmuziek
Arrangement
Does your mother know
Abba