Bladmuziek / Arrangement Zondag van Rob de Nijs

“Zondag” is een bekend nummer van de Nederlandse zanger Rob de Nijs. Het lied werd oorspronkelijk uitgebracht in 1973 en is sindsdien uitgegroeid tot een klassieker in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

“Zondag” is geschreven door Lennaert Nijgh, een van de meest invloedrijke Nederlandse tekstschrijvers uit die tijd. Het nummer heeft een rustige en melancholische sfeer, met poëtische teksten die de eenzaamheid en verlangen naar liefde en geborgenheid beschrijven.

De melodie van “Zondag” is ingetogen en intiem, en de instrumentatie bestaat voornamelijk uit akoestische gitaar en piano. De stem van Rob de Nijs past perfect bij de emotionele lading van het nummer en draagt bij aan de gevoelvolle uitvoering ervan.

Het nummer werd een grote hit in Nederland en behaalde de top van de hitlijsten. Het succes van “Zondag” droeg bij aan de populariteit van Rob de Nijs als een van de toonaangevende Nederlandse zangers uit die periode. Hij heeft het nummer door de jaren heen regelmatig live uitgevoerd tijdens zijn concerten.

De tijdloze aantrekkingskracht van “Zondag” ligt in de universele thema’s van eenzaamheid, verlangen en hoop die in de tekst worden behandeld. Het nummer spreekt veel mensen aan en blijft een geliefde klassieker in de Nederlandse muziekwereld.

Hoewel “Zondag” al enkele decennia geleden is uitgebracht, blijft het een iconisch nummer dat deel uitmaakt van het culturele erfgoed van Nederland. Het is een van de vele tijdloze nummers die Rob de Nijs gedurende zijn lange carrière heeft voortgebracht en die tot op de dag van vandaag nog steeds worden gewaardeerd door zijn fans en muziekliefhebbers.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd.  

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum.