Bladmuziek / Arrangement Zondag van Rob de Nijs

“Zondag” is een bekend nummer van de Nederlandse zanger Rob de Nijs. Het lied werd oorspronkelijk uitgebracht in 1973 en is sindsdien uitgegroeid tot een klassieker in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

De melodie van “Zondag” is ingetogen en intiem, en de instrumentatie bestaat voornamelijk uit akoestische gitaar en piano. De stem van Rob de Nijs past perfect bij de emotionele lading van het nummer en draagt bij aan de gevoelvolle uitvoering ervan.

Hoewel “Zondag” al enkele decennia geleden is uitgebracht, blijft het een iconisch nummer dat deel uitmaakt van het culturele erfgoed van Nederland. Het is een van de vele tijdloze nummers die Rob de Nijs gedurende zijn lange carrière heeft voortgebracht en die tot op de dag van vandaag nog steeds worden gewaardeerd door zijn fans en muziekliefhebbers.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd.  

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum.