Bladmuziek / Arrangement Zaterdagavond van Dennie Christian

“Zaterdagavond” is een bekend nummer van de Nederlandse zanger Dennie Christian. Het nummer werd oorspronkelijk uitgebracht in 1973 en is sindsdien een grote hit geworden in Nederland en Duitsland. Het is een vrolijk en meeslepend lied dat perfect past bij een feestelijke sfeer.

“Zaterdagavond” vertelt het verhaal van een man die uitkijkt naar het weekend, specifiek naar de zaterdagavond. Hij beschrijft hoe hij zijn werkdag doorbrengt en zich verheugt op het moment dat hij de zorgen van de afgelopen week achter zich kan laten en kan genieten van zijn vrije tijd. Het liedje benadrukt het belang van ontspanning en plezier na een drukke werkweek.

Dennie Christian, geboren als Bernhard Althoff, is een Duits-Nederlandse zanger die bekend staat om zijn vrolijke en aanstekelijke muziek. Hij begon zijn muzikale carrière in de jaren 70 en heeft sindsdien talloze hits op zijn naam staan. “Zaterdagavond” is een van zijn grootste successen en is door de jaren heen een klassieker geworden in het Nederlandstalige muzieklandschap.

Het nummer is populair gebleven dankzij de aanstekelijke melodie en de herkenbare tekst die veel mensen aanspreekt. Het wordt nog steeds regelmatig gedraaid op feestjes en evenementen. Dennie Christian heeft met zijn muziek en charismatische optredens een grote schare fans opgebouwd en blijft een geliefde artiest in Nederland en Duitsland.

Kortom, “Zaterdagavond” is een vrolijk en opzwepend nummer van Dennie Christian dat het plezier en de ontspanning van het weekend viert. Het heeft een speciale plek in de harten van vele muziekliefhebbers en blijft een tijdloze hit.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd.  

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum.