Bladmuziek / Arrangement van Africa van TOTO

“Africa” is een iconisch nummer van de Amerikaanse rockband Toto, uitgebracht in 1982 op hun album “Toto IV”. Geschreven door bandleden David Paich en Jeff Porcaro, is “Africa” bekend om zijn onderscheidende geluid, gecombineerd met een aanstekelijke melodie.

Het nummer bevat opvallende elementen, waaronder het gebruik van keyboards, synthesizers en een krachtig koor in het refrein. De tekst van het nummer vertelt het verhaal van een persoon die verliefd is op Afrika en droomt van een reis daar naartoe. De regels “I bless the rains down in Africa” en het gebruik van Afrikaanse percussie dragen bij aan het exotische en meeslepende karakter van het nummer.

“Africa” werd een grote hit en behaalde wereldwijd commercieel succes. Het blijft een populaire klassieker en wordt vaak erkend vanwege zijn kenmerkende geluid en tijdloze aantrekkingskracht. Het nummer heeft in latere jaren een blijvende impact gehad en heeft een plaats verdiend in de populaire cultuur.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.