Bladmuziek / Arrangement Against all odds van Phil Collins

“Against All Odds (Take a Look at Me Now)” is een emotioneel ballad geschreven en uitgevoerd door Phil Collins. Het nummer werd uitgebracht in 1984 en maakte deel uit van de soundtrack van de gelijknamige film “Against All Odds”, waarin Collins ook een rol had.

De songtekst behandelt thema’s van liefdesverdriet en verlies, en het vertelt het verhaal van iemand die terugkijkt op een moeilijke relatie. De titel suggereert dat ondanks alle obstakels en moeilijkheden, de zanger sterker is geworden en nog steeds standhoudt “against all odds” (tegen alle verwachtingen in).

Het nummer kenmerkt zich door de kenmerkende stem van Phil Collins en de emotionele kracht die hij in zijn zang legt. “Against All Odds” werd een enorme hit en bereikte de top van de hitlijsten. Het leverde Collins zelfs een Academy Award-nominatie op voor Beste Originele Nummer. Het is sindsdien een van zijn meest bekende en geliefde nummers geworden.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door. 

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum.