Bladmuziek / Arrangement Bailamos

“Bailamos” is een Spaanstalig popnummer dat werd uitgevoerd door Enrique Iglesias. Het nummer werd oorspronkelijk uitgebracht in 1999 als onderdeel van de soundtrack van de film “Wild Wild West” en later opgenomen in het album “Cosas del Amor”. Hier is een korte omschrijving:

“Bailamos,” wat in het Spaans “We dansen” betekent, is een aanstekelijk en energiek nummer dat een mix is van pop, Latin en flamenco-invloeden. Het lied bevat zowel Spaanse als Engelse teksten en heeft een zomerse en feestelijke sfeer. Het vertelt het verhaal van passie en romantiek, met de nadruk op dansen als een expressie van liefde en plezier.

Het nummer werd wereldwijd een enorme hit en betekende een doorbraak voor Enrique Iglesias op internationaal niveau. “Bailamos” hielp bij het vestigen van zijn reputatie als een toonaangevende Spaanse artiest in de internationale muziekscene. Het wordt vaak geassocieerd met zomerse feesten en blijft een populair dansnummer.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om Bailamos van Enrique Iglesias via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.