Bladmuziek / Arrangement van ‘Love potion nr. 9’ van The Clovers

“Love Potion No. 9” is een bekend nummer dat oorspronkelijk werd uitgevoerd door The Clovers in 1959. Het is geschreven door Jerry Leiber en Mike Stoller. Het lied vertelt het verhaal van een man die wanhopig op zoek is naar liefde en besluit een waarzegster te bezoeken. De waarzegster geeft hem een magisch elixer, “Love Potion No. 9”, dat zijn romantische fortuin zou moeten verbeteren.

Het nummer heeft een levendige en meeslepende melodie, en de tekst bevat humoristische elementen terwijl de gebeurtenissen worden verteld. De protagonist beschrijft zijn avonturen nadat hij de liefdesdrank heeft gedronken, en het verhaal neemt verschillende wendingen.

“Love Potion No. 9” is opgenomen door verschillende artiesten en heeft sindsdien verschillende covers gekend. Het nummer combineert doo-wop en rhythm-and-blueselementen, en het heeft een onmiskenbaar nostalgische en vrolijke sfeer. Het is een klassieker in de popmuziek en blijft populair vanwege zijn aanstekelijke karakter en tijdloze thema van liefde en magie.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.