Bladmuziek / Arrangement Una Paloma Blanca van de George Baker Selection

“Una Paloma Blanca” is een bekend feestnummer van de Nederlandse popgroep George Baker Selection. Het lied werd uitgebracht in 1975 en werd wereldwijd een enorme hit. Het staat op het gelijknamige album “Paloma Blanca” van de band.

Het nummer heeft een vrolijke en opzwepende melodie, gekenmerkt door een mix van pop en Latijns-Amerikaanse invloeden. De tekst van “Una Paloma Blanca” is in het Spaans en vertelt het verhaal van een man die een witte duif wil sturen als teken van vrede en liefde. De witte duif symboliseert zuiverheid en hoop.

Het nummer werd een internationale sensatie en bereikte de top van de hitlijsten in verschillende landen. De aanstekelijke melodie en de exotische klanken maakten het liedje geliefd bij een breed publiek. “Una Paloma Blanca” wordt nog steeds beschouwd als een van de grootste hits van George Baker Selection en wordt regelmatig gespeeld op feesten en evenementen. Het heeft een tijdloze aantrekkingskracht behouden en blijft een herkenbaar en geliefd nummer.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier eenĀ voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.