Bladmuziek / Arrangement Pretty Woman (Roy Orbison)

“Pretty Woman” is een iconisch nummer van de Amerikaanse zanger en songwriter Roy Orbison. Het lied werd in 1964 uitgebracht als single en is een van Orbison’s meest bekende en succesvolle nummers.

Het nummer heeft een herkenbare openingsgitaarriff en een onmiddellijk herkenbare melodie. De tekst vertelt het verhaal van een man die een aantrekkelijke vrouw op straat ziet en haar probeert te benaderen. De tekst bevat de beroemde regel “Pretty woman, walking down the street,” die vaak wordt geassocieerd met het nummer.

“Pretty Woman” werd een enorme hit en bereikte de top van de hitlijsten in verschillende landen. Het nummer werd later opnieuw populair gemaakt in de jaren ’90 toen het werd gebruikt als het thema voor de gelijknamige romantische komedie film “Pretty Woman” met Julia Roberts en Richard Gere in de hoofdrollen. Het lied is sindsdien een klassieker geworden en wordt nog steeds regelmatig beluisterd en gewaardeerd.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.