Bladmuziek / Arrangement Reet Petite (Jacky Willson)

“Reet Petite” is een nummer dat oorspronkelijk werd uitgebracht door de Amerikaanse zanger Jackie Wilson in 1957. Het lied is geschreven door Berry Gordy Jr., de oprichter van Motown Records, samen met Tyran Carlo en Gwen Gordy Fuqua. Het nummer heeft een opvallende en vrolijke melodie, gekenmerkt door levendige blazers en een aanstekelijke ritmische structuur. De tekst van “Reet Petite” vertelt het verhaal van een man die zijn liefde voor zijn vrouw, Reet Petite, bezingt en beschrijft hoe geweldig ze is. Het gebruik van humor en de levendige muzikale arrangementen maken het nummer aantrekkelijk en energiek.

Hoewel het nummer niet onmiddellijk een enorme hit werd bij de oorspronkelijke release, kreeg het later hernieuwde aandacht en populariteit in het Verenigd Koninkrijk in de jaren 1986-1987, voornamelijk vanwege de animatiefilm “Who Framed Roger Rabbit.” Het nummer werd opnieuw uitgebracht en bereikte toen de top van de hitlijsten, waardoor het een van de grootste hits van Jackie Wilson werd. Het werd geprezen om zijn levendigheid, dansbaarheid en de unieke vocale stijl van Wilson.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.