Bladmuziek Don’t let me be misunderstood – Santa Esmeralda

“Don’t Let Me Be Misunderstood” is een bekend nummer van de band Santa Esmeralda. Het werd oorspronkelijk uitgebracht in 1977 en werd al snel een grote hit in verschillende landen. Het nummer behaalde de top van de hitlijsten en wordt nog steeds erkend als een klassieker.

“Don’t Let Me Be Misunderstood” werd oorspronkelijk geschreven door Bennie Benjamin, Gloria Caldwell en Sol Marcus, en werd voor het eerst uitgebracht in 1964 door Nina Simone. Het nummer kreeg echter een geheel nieuwe sound en arrangement toen Santa Esmeralda het in 1977 opnieuw opnam.

De versie van Santa Esmeralda is een mix van disco, funk en Latijns-Amerikaanse invloeden, met een opvallende en aanstekelijke beat.

Santa Esmeralda’s versie van het nummer werd een enorme hit en bereikte de top van de hitlijsten in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Australië. Het succes van het nummer was te danken aan de unieke mix van stijlen, de krachtige vocalen en de meeslepende energie die het uitstraalde.

“Don’t Let Me Be Misunderstood” blijft een geliefd nummer en wordt vaak geassocieerd met de disco- en dansmuziek van de jaren ’70. Het is een tijdloze klassieker geworden en wordt nog steeds regelmatig gedraaid op radiostations en in diverse afspeellijsten.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum 

Bladmuziek
Arrangement
Don’t let me be misunderstood
Santa Esmeralda