Bladmuziek/Arrangement van Happy Music (James Last)

De naam zegt het al: een vrolijk nummer van James Last waarbij de trompetten helemaal los kunnen gaan!

“Happy Music” is een nummer dat werd uitgebracht door de Duitse orkestleider en componist James Last. Het nummer is een levendige en vrolijke instrumentale compositie die kenmerkend is voor het genre dat bekendstaat als easy listening of lichte muziek.

James Last, wiens volledige naam Hans Last was, was een zeer getalenteerde musicus en arrangeur. Hij stond bekend om zijn vermogen om populaire nummers opnieuw te arrangeren in een orkestrale stijl. Hij werkte vaak met grote ensembles, zoals zijn orkest James Last & His Orchestra, en verwierf wereldwijde bekendheid met zijn unieke interpretaties van bekende melodieën.

“Happy Music” is een typisch voorbeeld van de muzikale stijl van James Last. Het nummer bevat levendige ritmes, opzwepende blazerssecties en vrolijke melodieën. Het is een opbeurend en energiek nummer dat een gevoel van vreugde en positiviteit oproept bij de luisteraar. Het is dan ook geen verrassing dat het nummer de titel “Happy Music” draagt.

Het nummer is uitgebracht op verschillende albums van James Last, waaronder “The Best of James Last” en “Happy Music”. Het heeft ook vaak gediend als een populair liveoptreden tijdens de concerten van James Last.

“Happy Music” is een tijdloos nummer dat nog steeds gewaardeerd wordt door liefhebbers van easy listening en instrumentale muziek. Het illustreert de unieke stijl en het muzikale vakmanschap van James Last, die wordt herinnerd als een van de meest succesvolle orkestleiders van zijn tijd.

Bekijk hier een voorbeeldpartij
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum 

Bladmuziek
Arrangement
Happy Music
James Last