Bladmuziek/Arrangement Lucky Chops – Danza 2016


Danza is een van de lekkerste nummers van de nieuwste sensatie uit New York: de Lucky Chops. Vooral de saxen kunnen vol aan de bak. De solo’s van de tenorsax en trombone zijn vereenvoudigd uitgeschreven. Aan het einde gaat het nummer over in eye of the tiger.

Danza van Lucky Chops is een opzwepend en energiek muziekstuk dat populair is geworden dankzij de gelijknamige brassband Lucky Chops. Lucky Chops is een Amerikaanse band die bekend staat om hun dynamische optredens en unieke interpretatie van populaire nummers. Ze hebben een grote online aanhang vergaard dankzij hun indrukwekkende straatoptredens en het delen van video’s op sociale media.

“Danza” is een van de nummers die Lucky Chops vaak speelt tijdens hun liveoptredens. Het nummer kenmerkt zich door een mix van verschillende muziekstijlen, waaronder funk, jazz en wereldmuziek. Het begint vaak met een aanstekelijk en ritmisch intro dat geleidelijk aan opbouwt naar een levendige en krachtige melodie. De bandleden bespelen verschillende koperen blaasinstrumenten, zoals trompetten, trombones en saxofoons, en creëren zo een levendige en opzwepende klank.

Wat Lucky Chops zo bijzonder maakt, is hun vermogen om bekende nummers te transformeren door er hun eigen brassband-stijl aan toe te voegen. Ze hebben covers gemaakt van populaire hits zoals “Hello” van Adele en “I Want You Back” van The Jackson 5, die veel aandacht hebben gekregen op internet.

Danza van Lucky Chops is een geweldig voorbeeld van hun virtuositeit en passie voor muziek. Het nummer weerspiegelt de vreugde en energie die de band tijdens hun optredens overbrengt op het publiek. Het is een aanstekelijke en feestelijke compositie die mensen aan het dansen en bewegen krijgt.

Al met al is Danza van Lucky Chops een opwindend muziekstuk dat de unieke stijl en energie van de band weerspiegelt. Als je van brassbands houdt en graag naar muziek luistert die je laat bewegen, dan is Lucky Chops zeker een band die je moet ontdekken.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld tot pittig
Kosten: 40 euro

Klik hier om Danza van The Lucky Chops te bestellen.