Bladmuziek / Arrangement Ain’t no sunshine when she’s gone (Bill Withers)

“Ain’t No Sunshine” is een iconisch nummer dat werd uitgebracht in 1971 door de Amerikaanse singer-songwriter Bill Withers. Het werd geschreven door Withers zelf en is een van zijn bekendste en meest geliefde nummers.

Het nummer is opgebouwd rond een eenvoudig, maar krachtig gitaarloopje en een soulvolle zangstijl. Met zijn kenmerkende stem en emotionele uitvoering wist Withers de harten van luisteraars te raken. De songtekst gaat over het gevoel van eenzaamheid en verdriet dat iemand ervaart wanneer zijn geliefde afwezig is.

“Ain’t No Sunshine” was een grote hit voor Bill Withers. Het bereikte de nummer 3-positie in de Billboard Hot 100 en won een Grammy Award voor Beste R&B-nummer. Het nummer is sindsdien uitgegroeid tot een klassieker en wordt nog steeds regelmatig gedraaid op radiostations over de hele wereld.

Het is ook interessant om op te merken dat “Ain’t No Sunshine” een van de meest gecoverde nummers aller tijden is. Talloze artiesten hebben hun eigen interpretaties van het nummer opgenomen, waaronder Michael Jackson, Sting, John Mayer en vele anderen.

Met zijn tijdloze melodie en emotionele lading blijft “Ain’t No Sunshine” een favoriet nummer dat mensen raakt en inspireert, zelfs jaren na de oorspronkelijke release. Het staat symbool voor het uiten van gevoelens van verlies en verlangen op een manier die velen kunnen begrijpen en waarderen.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd.  

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer te bestellen.

Dit nummer is eerder gearrangeerd in opdracht van de Funkapel Berlicum.