Bladmuziek / Arrangement Relight my fire (Dan Hartman)

“Relight My Fire” is een nummer oorspronkelijk geschreven en opgenomen door Dan Hartman. Het nummer werd uitgebracht in 1979 als onderdeel van Hartmans album “Relight My Fire”. Echter, het nummer kreeg brede bekendheid toen het in 1993 werd gecoverd door de Britse popgroep Take That, met zanger Lulu. Het originele nummer van Dan Hartman heeft een energieke disco-vibe, typerend voor de muziek uit de late jaren ’70. Het kenmerkt zich door opzwepende ritmes, krachtige blazers en de karakteristieke falsetto zang van Hartman. De tekst van het nummer is sensueel en draait om het verlangen naar hernieuwde passie in een relatie.

De cover van Take That en Lulu behield de disco-essentie van het origineel, maar voegde een eigentijdse twist toe. Het nummer werd een grote hit en bereikte de topposities in de hitlijsten. Het werd geprezen om zijn energieke uitvoering, de krachtige vocale bijdragen van zowel Take That als Lulu, en het vermogen om de dansvloer te vullen. “Relight My Fire” is door de jaren heen een populair dansnummer gebleven en wordt nog steeds gewaardeerd voor zijn aanstekelijke beat en de opwindende sfeer die het oproept.

Arrangementen op deze site zijn geschreven voor een carnavalsband, hofkapel, joekskapel, funkapel, carnavalsorkest, blaaskapel, blaasband (niet voor harmonie- of fanfare-orkesten). Vrijwel alle partijen zijn meerstemmig geschreven voor trompet, trombone en alt-saxofoon en enkelstemming voor bariton en tenorsax (soms meerstemmig) en BbBas. Op verzoek kunnen bestaande stemmen worden omgezet. De arrangementen zijn voorzien van een directiepartij, maar bevatten geen slagwerkpartijen. De partijen worden als pdf geleverd. 

Bekijk hier een voorbeeldpartij.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Kosten: 25 euro

Klik hier om dit nummer via de mail te bestellen. Geef svp ook de naam van de band en de bezetting door.